X

Özgüveni Düşük Erkekler

Özgüveni Düşük Erkekle Birlikte Olmak

Kadınları etkileme bloğunda doğal olarak kadınları etkilemek konularından bahsedip olaylara genellikle erkekler gözünden bakıyorum. Hal böyle olduğunda satır arasına sıkışan mesajlar yerine gitmiyor. “Pembe fil düşünme” klasiği gibi… “Pembe fil düşünme” dediğim anda aklına “Pembe fil geliyor”. O halde bugün değişiklik yapalım. Kadın gözüyle bakalım, nasıl düşündüklerini anlamaya çalışalım. Tek yazıda tüm düşünceleri ele alamam. Özgüven Nedir? yazısında kendine güvenmekle ilgili ipuçları vermiştim. Bugün de kadının gözünde özgüveni düşük erkekle beraber olmak ne demek anlamaya çalışalım.

Özgüven Nedir?

Uzun uzun anlatmayacağım çünkü Özgüven Nedir? adlı yazıda paylaşmıştım. Okumaya o yazıdan başlayabilirsin.

Diyelim ki Birbirinizi Çok Sevdiniz

Aşk, sevgi ve hoşlanmak farklı kimyasallar içeren karışımlardır. Karışım kabı ise hep aynıdır. Özgüveni düşük erkekle beraber olan kadınlar ilişkinin ilerleyen aşamalarında neler hissediyor? Onların gözünde neler değişiyor?

Düşük özgüvenli erkeklerin verecekleri tepkiler kadınları endişeye düşürür. Çünkü her erkek aynı tepkiyi vermez.

  • Bazı düşük özgüvenli erkekler ilişkiden kaçmaya çalışır. Hatta çok sevseler dahi adım bile atamazlar. Kadın açısından bakıldığında işkenceye dönüşmeye başlar. “Beni mi beğenmedi”, “Ters bir hareketimi mi gördü”.”Güzel mi bulmuyor”, “Neden adım atmıyor” soruları havada uçuşur.
  • Kimileri saklanmayı tercih eder. Ya kendilerini saklarlar ya da özgüven eksikliklerini saklamaya çalışırlar. Kendilerini saklayanlar kısa süre sonra unutulurlar, ilk bakışma ve ilk konuşmanın etkisi ortadan kaybolacaktır. Özgüven eksikliğini saklamak isteyenlerde kendilerini ispatlamak hatasına düşerler. Farklı ortamlarda baskın karakter rolü yapmaya çalışırlar. Bunun da etkisi fazla sürmeyecektir. Hedef hoşlandığı kadını etkilemek olması gerekirken, kendini kendine ve dünyaya ispat yarışına dönüşür.

Kadın eğer sevildiğini hisseder ve severse peşinden gelecektir. Aşkın kimyası başkadır. Ancak onun da ne yapacağını bilemeyeceği dönemler olacaktır. Sevdiği erkeğin özgüveni düşük olsa da onu kazanmaya çalışır.

Kadının Gözünden Özgüveni Düşük Erkek

Bundan sonrasına kadının sevdiğini, aşık olduğunu varsayarak devam edeceğim. Onun düşüncelerini aktarıyor olacağım. Kadın gözüyle özgüveni düşük erkek…

  1. Beni çok seviyor ama kendinden nefret ediyor. Erkeğin ondan hoşlandığını veya sevdiğini bilir. Yardım etmek arzusu içini kaplar. “Bende seni seviyorum” demek ister, ama karşısındakinden adım gelmez. Kendisi adım atsa onu daha çok kıracağını düşünür. Ufak ufak sinyaller vererek rahatsızlığını dile getirir. Kaçıp saklanmasından ve kendisinden uzaklaşmasından korkar.
  2. Benimle olmayı istemiyor. Düşük özgüvenli insanlar, takdir ve onay görmek ister. Yanlış yapsalar dahi kendi çıkarları adına onları pofpoflayanların peşinden giderler. Sevdiği erkekle mutlu olmak isteyen kadın uyarı sinyallerini verdiğinden itici olmaya başladığını düşünür. Erkekte kadının sürekli dırdır yaptığını düşünür. Zaten özgüveni düşük olduğundan uzaklaşma eğilimine girer. Erkeğin kendini daha güçlü ve rahat hissettiği ortamlara kaçması kadında “Benimle olmayı istemiyor” hissi uyandırır. İlişki giderek zayıflamaya başlar.
  3. Ben onun her şeyiydim. Özgüveni düşük erkek farklı ativitelerde kendini daha mutlu hissedip kendini kandırmaya başladığında kadın ilginin azaldığını görür. Artık sevilmediğini düşünmeye başlar. Halbu ki erkek açlığını gidermeye çalışmaktadır. Çünkü ilişkinin ilk aşamalarındaki karşılıklı iltifatlar azalmıştır. Kadın artık kendisini değersiz hissetmeye başlar.
  4. Neden sürekli huzursuzluk çıkarıyor? Özgüveni düşük erkeğin huzursuzluğu arttıkça ilişki dayanılmaz boyuta ulaşır. Karşılıklı atışmalar, ortak aktivitelerin azalması, ilgi ve sevginin yıpranmasını hızlandırır. Erkeğin kendini ispatlamaya çalışması (-ama alakalı alakasız her alanda-) kadında bıkkınlık duygusunu yerleştirir.
  5. Kıskançlık krizleri yetti artık. Özgüveni düşük olduğu için etrafında erkek görmeye dayanamaz. İş arkadaşı, kız arkadaşının eşi hepsi batmaya başlar. Zaten yıpranan ilişki sürekli baltalanmaya devam eder.

Gördüğün gibi özgüveni düşük erkekler kadınlarını mutlu etmekten çok huzursuz ve mutsuz ederler. Ben belli başlı konuları ele aldım ama konu derinlere gidiyor. Özgüven gelişimi erkeğin hayatını her alanda kolaylaştırır. Aldığı kararlar sayesinde adımları daha güçlü olur. İş hayatında ve özel yaşamında huzurlu hissettikçe güçlenir, güçlendikçe özgüveni artar.

Özgüven nedir? Özgüven nasıl kazanılır gibi sorularının cevaplarını Yürüyen Özgüven Kitabında bulabilirsin.

Benzer Konular:

Mete:
Benzer yazılar